• 1
Text Size

تین کلاینت | Thin Client | زیرو کلاینت | Zero Client | مینی پی سی | Mini PC

نصب دوربینهای تحت شبکه IP CAMERA

نصب دوربینهای تحت شبکه IP CAMERA دوربین های مگاپیکسلی با کیفیت و کارایی فوق العاده ...

خلاصه ای درباره ی چیستی دوربین مداربسته تحت شبکه

بسیاری از کاربران هنوز سیستم دوربین مداربسته تحت شبکه را بخوبی نمی شناسند و تفاوت های آن با سیستم مداربسته آنالوگ و یا دیجیتال را نمی دانند.

در این مقاله سعی کردیم به زبان ساده شما را با سیستم دوربین تحت شبکه آشنا کنیم . نحوه کابل کشی ، دوربین IP ، دستگاه ضبط NVR ، سوئیچ شبکه و انواع آن و بسیاری موارد دیگر را برای شما توضیح داده ایم .

دوربین های مدار بسته تحت شبکه (IP) یکی از بخش های مهم سامانه دوربین مدار سته در دنیا می باشند، در یک تقسیم بندی کلی دوربین های مدار بسته به دو بخش آنالوگ و تحت شبکه تقسیم می شوند.

دوربین های مداربسته آنالوگ نسل آغازین دوربین ها در دنیا بودند که دارای کیفیت تصویر و قیمت بسیار پایین هستند. اما دوربین های مداربسته که امروزه در حال رشد و تکامل با سرعت خیره کننده ای هستند دارای رزولوشن و کیفیت بالایی می باشند.

اساس کار دوربین های مدار بسته تحت شبکه (IP) ، انتقال تصاویر بصورت کد گذاری شده روی بستر شبکه توسط کابل و سوئیچ شبکه و ضبط روی مرکز کنترل تحت شبکه (NVR- Network Video Recorder)، می باشد. این دوربین ها به اختصار به دوربین های مدار بسته IP (Internet Protocol)، در بازار ایران معروف هستند.

معمولا برای تغذیه این دوربین ها نیاز به کابل برق مجزا نیست و این دوربین ها توسط قابلیت POE، با همان کابل شبکه روشن می شوند. دوربین های مدار بسته تحت شبکه (IP) دارای رزولوشن و کیفیت بالا ( بین یک تا دوازده مگا پیکسل)، جهت تصویر برداری در محیط های نوری مختلف هستند.

در یک تقسیم بندی کلی این دوربین ها به دو بخش عمده دوربین های مدار بسته تحت شبکه دید در شب و دوربین های مدار بسته تحت شبکه (IP) فاقد تکنولوژی دید در شب تقسیم می شوند.

تاریخچه دوربین مداربسته تحت شبکه

نخستین دوربین مدار بسته ساخته شده به سال ۱۹۴۲ باز می گردد که توسط ارتش آلمان و جهت نظارت بر چگونگی شلیک موشک در ایستگاه پرتاب موشک ساخته و نصب شد. در حدود هفت سال بعد آمریکاییها دوربین مدار بسته را با نام تجاری وریکن به بازار آمد که کارکرد کاملا تجاری داست.

۴۷ سال بعد شرکت اکسیز اولین دوربین های مدار بسته تحت شبکه (IP) را ساخت که با استفاده از پایه نرم افزاری لینوکس تولید شده بود. این دوربین ها بر اساس استاندارد های انتقال اطلاعات HTTP و RTSP طراحی شده بودند و از استانداردهای IP و شبکه برای ارسال تصاویر در قالب اطلاعات استفاده می کرد.

امروز با توجه به بوجود آمدن تهدیدهای مختلف در جوامع استفاده از دوربین های تحت شبکه روز به روز در حال افزایش است. تکنولوژی این دوربین ها با سرعت زیادی بصورت روزانه در حال پیشرفت و تکامل می باشد.

شرکت هایک ویژن بعنوان یکی از تولید کنندگان قدرتمند و پیشرو در بازار جهان با ارائه سبد محصول کامل در زمینه محصولات مدار بسته تحت شبکه، خیال مشتریان جهت انتخاب هر گونه سیستم امنیتی مطابق نیاز و بودجه مورد نظر خود را راحت کرده است.

انواع دوربین مداربسته

انواع دوربین مداربسته تحت شبکه :

1دام

این دوربین ها معمولا در اماکن اداری و مسکونی مسقف مورد استفاده قرار می گیرند. کیفیت تصویر این دوربین ها معمولا متوسط است و قیمت مناسب آنها کاربردشان را به شدت گسترده کرده است. لنز این دوربین ها معمولا به صورت ثابت و در برخی موارد به صورت متغییر می باشد. جنس این دوربین ها به صورت پلاستیکی و فلزی می باشد

در برخی از مدل های دوربین دام، میکروفن و اسپیکر داخلی روی دوربین وجود دارد که جهت ضبط صدا و یا عمل پیجینگ می باشند. برای مثال در این مورد می توان به شرکت Grandstream اشاره نمود

2بولت

از این دوربین ها معمولا در فضاهای خارجی استفاده می شود و دارای لنز ثابت و در برخی مدل ها لنز متغییر یا وریفوکال می باشند. از دوربین های بولت به دلیل محفظه فلزی که دارند می توان در هر شرایط محیطی و آب و هوایی استفاده نمود.

با توجه به محیط هنگام خرید این دوربین ها باید به اندازه فاصله کانونی لنز توجه نمود که هر چه فاصله کانونی لنز بیشتر باشد زاویه دید کمتر و فاصله بیشتر و یا هر چقدر فاصله کانونی کمتر زاویه بیشتر و فاصله کمتری می توانیم داشته باشیم.

3باکس

دوربین های box دارای کیفیت تصویر متوسط به بالا می باشند. این نمونه دوربین ها عموما بدون لنز هستند و با توجه به محیط و کاربرد این دوربین لنز متناسب برای آن باید انتخاب شود. از این دوربین ها معمولا در مکان های داخلی استفاده می شود و در صورت نیاز به نصب خارجی، با قرار دادن آن در یک کاور فلزی می توان از آن در مکانهای خارجی استفاده نمود.

لازم به ذکر است این دوربین ها فاقد مکانیزم دید در شب می باشند که در صورت نیاز می توان از LED های مادون قرمز جداگانه برای روشنایی دید در شب استفاده نماییم.

4اسپیددام

دوربین های PTZ یا اسپید دام دوربین هایی هستند که امکان کنترل از راه دور را دارند و با توجه به موتوری که در محفظه این دوربین ها قرار دارد قابلیت چرخش از راه دور و زوم در آنها وجود دارد و فوکوس این دوربین ها به صورت اتوماتیک پس از حرکت و زوم تنظیم می گردد. میزان زوم و زاویه حرکت این دوربین ها برای مدل های مختلف و با توجه به کاربردهای مختلف متفاوت است.

قابل ذکر است که دوربین های PTZ با قابلیت زوم زیاد (بالای ۲۰X) معمولا برای استفاده در مکان های مثل چهار راه ها برای کنترل ترافیک، سوله ها بزرگ ساخته شده اند. معمولا قیمت این دوربین ها نسبت به دوربین های دیگر بالاتر می باشد و تا حدی استفاده از آنها را محدود کرده است.

دوربین مداربسته اسپیددام
دوربین مداربسته اسپیددام

از بخش های مختلفی تشکیل شده است. تجهیزات و قطعات مختلفی در ساخت این دوربین ها به کار رفته است. تمام این قطعات، پیچیدگی های مخصوص به خود را دارند؛ لذا برای استفاده از آن ها باید از تمام بخش های سخت افزاری و نرم افزاری آن ها به خوبی آگاهی داشت.

اجزای تشکیل دهنده دوربین مداربسته :

بدنه اصلی دوربین

پایه (محل اتصال دوربین مدار بسته به سقف)

محفظه عبور کابل

براکت (در چرخش ۳۶۰ درجه دوربین نقش دارد)

دستگاه NVR 

لامپ مادون قرمز

حسگر نورسنج

لنز (متحرک و ثابت)

کابل شبکه

لوله فلکسی

سوئیچ

مودم

سنسور دریافت تصویر دوربین مدار بسته (سنسور دریافت سیگنال تصویر، یکی از بخش های مهم دوربین های مدار بسته است. این قسمت میزان نور دریافتی توسط دوربین را تنظیم می کند و سپس به پردازنده تصویر یا DSP ارسال می کند)

دیافراگم (تنظیم نور ورودی و خروجی به دوربین مدار بسته)

نصب دوربین مداربسته تحت شبکه

دوربین مداربسته تحت شبکه را چگونه نصب کنیم؟

نصب دوربین مدار بسته تحت شبکه کمی پیچیده به نظر می رسد؛ اما اگر در این کار مهارت داشته باشید و یا از قبل، اطلاعاتی در این زمینه کشب کرده باشید به راحتی و در عرض چند دقیقه می توانید آن را بر روی رایانه نصب نمائید.

برای این کار در مرحله اول، منبع تغذیه یا آداپتور را به دوربین مدار بسته متصل کنید.

در مرحله دوم، دوربین مدار بسته را به رایانه وصل کنید. برای این کار از کابل شبکه LAN استفاده کنید.

در مرحله سوم که مهم ترین مرحله نصب دوربین به شمار می رود باید دوربین مدار بسته تحت شبکه شما توسط رایانه شناسایی شود. برای این منظور، IP دوربین و رمز عبور آن را در رایانه وارد کنید.

پس از وارد کردن کدها، با استفاده از دستور PING اتصالات دو دستگاه را کنترل کنید. در این قسمت می توانید از کتاب راهنمای نصب دوربین مداربسته استفاده کنید. در بخش بعدی، نوبت به راه اندازی نرم افزار سیستم مدار بسته می رسد.

نرم افزار مربوط به دوربین بسته تحت مدار شبکه، در داخل بسته محصول قرار داده می شود. این CD را نیز باید بر روی رایانه نصب کنید.

در مرحله پایانی، تمام اطلاعات لازم را در بخش نرم افزاری وارد کنید و بر روی گزینه add device کلیک کنید. شاید در این قسمت، نرم افزار از شما مجدداً کد IP را درخواست کند؛ همان کدی که در بخش قبلی وارد نموده اید را نیز در این قسمت تایپ کنید و دکمه OK را فشار دهید.

لازم به ذکر است اگر سیستم شما نیاز به رمز عبورو کلمه کاربری خاص داشته باشد، حتماً داخل جعبه محصول قرار داده خواهد شد.

 اتصال دوربین تحت شبکه IP به کامپیوتر و یا سرور:

برای اتصال دوربین IP به سرور یا کامپیوتر نیز می توان پس از انجام کابل کشی و مراحل اولیه که در بالا گفته شد. موقع اتصال کابل شبکه به سوئیچ POE خروجی سوئیچ را به سرور یا کامپیوتر مورد نظر متصل نمود.

آدرس IP پیش فرض دوربین را که معمولا در دفترچه آن یادداشت شده است را پیدا کنید. شرکت ها معمولا از یک IP پیش فرض برای تولید محصولات متنوع خود استفاده می کنند. در صورت پیدا نکردن این ادرس می توانید برای این منظور از نرم افزارهایی مانند IP Finder استفاده نمایید.

پس از پیدا کردن IP دوربین رنج IP کارت شبکه کامپیوتر را به رنج IP دوربین تغییر می دهیم. با استفاده از وارد کردن IP پیش فرض دوربین و وارد کردن نام کاربری و رمز عبور پیش فرض به منو تنظیمات دوربین وارد می شویم.

در تنظیمات دوربین IP آن را به رنج شبکه خود تغییر داده و رمز عبور پیش فرض را برای مسائل امنیتی تغییر می دهیم. سپس می توانید تنظیامات کارت شبکه را به تنظیمات قبلی باز گردانیم.

پس از انجام مراحل فوق اقدام به نصب نرم افزارهای نظارتی مدیریت تصاویر که معمولا توسط شرکت ها به کاربران خود ارائه می شوند می پردازیم.

شما می توانید با استفاده از این نرم افزارها از تمامی امکانات سیستم نظارتی خود استفاده نمایید. هر کدام از این نرم افزارها امکانات متنوعی را بر اساس شرکت سازنده در اختیار کاربر قرار می دهند.

راحتی نصب دوربین تحت شبکه

همانطور که مشاهده کردید با کمی دانش مختصر برقی ، فنی و شبکه می توانید کار نصب دوربین های مداربسته IP را انجام دهید. سعی کنید کار نصب را با آرامش و صرف زمان مناسب انجام دهید تا مشکلی در مراحل نصب پیش نیاید.

 ابتدا باید دوربین را از طریق کابل شبکه به کامپیوتر ، متصل کنیم که به دو روش امکان پذیر است

  1.  از طریق مستقیم اتصال دوربین به کارت شبکه کامپیوتر
  2.  یا از طریق اتصال دوربین به یک سوئیچ و اتصال سوئیچ به کامپیوتر

پس از اتصال دوربین به کامپیوتر با مراجعه به دفترچه راهنمای دوربین از آی پی پیش فرض دوربین مطلع شوید که هر برندی از آی پی پیش فرض متفاوت استفاده می کند ، همچنین در دفترچه راهنمای دوربین پسورد پیش فرض دوربین را هم مطالعه کنید.

 

دوربین مداربسته تحت شبکه

سپس به قسمت کنترل پنل کامپیوتر خود رفته در قسمت Network & Sharing را باز کنید در وسط صفحه روی Eternet کلیک کنید و در تب General روی گزینه  کلیک کنید در این قسمت دو گزینه ipv4 را بررسی کنید .